led verlichting verwerkt in keuken, rgb led strip onder bar
Led verlichting biedt u tal van voordelen. Moderne of klassieke inrichting, de voordelen van led-verlichting (Light Emitting Diode) zijn altijd direct van toepassing!

Lange levensduur met led verlichting

De aloude gloeilamp heeft een levensduur van 1.000 branduren en een spaarlamp gaat zo’n 6.000 branduren mee. Met led verlichting kiest u echter voor een energiezuinige én kostenbesparende verlichting. De gemiddelde levensduur van een kwalitatief hoogwaardige led-lamp bedraagt naar liefst 50.000 branduren. Omgerekend gaat led bij een gebruik van 4 tot 5 uur per dag dus zo’n 20 jaar mee.

Bespaar kosten met led verlichting

Een led lamp verbruikt tussen 2,5 en 10,0 Watt. Dat is veel minder dan een gloeilamp of halogeenspot, die zo’n 30 tot 100 Watt verbruiken. Maar ook minder dan een spaarlamp, die 5 tot 21 Watt nodig is. Met led verlichting kunt u dus fors besparen op uw energienota! Leds hebben bovendien de unieke eigenschap dat bij dimmen het rendement toeneemt. Ook in de kou neemt het rendement toe, in tegenstelling tot de op fluorescentielampen gebaseerde spaarlampen, die in de kou juist minder licht gaan geven. In aanschaf is de led lamp duurder, echter de besparing op de energienota maakt de investering meer dan de moeite waard. Eén led lamp bespaart jaarlijks zo’n 55kWh, dat is € 12,00. U verdient een led-lamp dus binnen twee jaar terug. Dat terwijl u komende 20 jaar geen nieuwe lamp hoeft te kopen én de besparing op uw energienota jaarlijks stijgt.

Extra sfeer met led verlichting

Bovendien kunt u de led verlichting van EVI Verlichting vrijwel altijd dimmen. Een extra sfeereffect. Bijkomend voordeel is dat een led lamp geen opwarmtijd nodig heeft, zoals dat bij een spaar- of tl-lamp wel het geval is. Bovendien zijn de kleine led lampen makkelijk te verwerken in kleine en platte armaturen.Led verlichting is geschikt voor zowel hanglampen, staande lampen als wandlampen Maar ook voor inbouwspots is led uitermate geschikt. De led verlichting kan zowel binnen als buiten toegepast worden en is verkrijgbaar in verschillende kleurtinten, zoals bijvoorbeeld ‘warm wit’. De led lampen vervangen probleemloos de traditionele gloeilampen, zonder aanpassing van de fitting.

Led verlichting en het milieu

Een led lamp verbruikt 90% minder energie dan een gloeilamp en gaat 50 keer langer mee. De led verlichting hoeft u – in tegenstelling tot de spaarlamp – niet als chemisch afval in te leveren. Het energieverbruik in de wereld neemt toe; het klimaat verandert. Ten opzichte van de gloeilamp is bij drie led lampen de jaarlijkse co2-uitstoot 120 kg minder. Dat zijn zes bomen per jaar.

Veilige led verlichting

De led lamp geeft geen warmte af, zoals een gloeilamp. Slechts 10% van de gebruikte energie wordt omgezet in warmte. U kunt een led
lamp dus zonder risico op verbranding aanraken. Een veilig oplossing voor bijvoorbeeld uw kinderkamer..

Meer weten over led verlichting? Neem gerust contact met ons op of bezoek onze verlichtingsspeciaalzaak.